Home


Vi på Kennel Kikkiathy holder til på et lite sted som heter Ulefoss. Ulefoss ligger i Nome kommune i Telemark fylke. Omtrent midt mellom Skien og Bø. Her på kennelen bor Isabelle født 09-2005, mamma Kristin og pappa Kjell. Storesøster Cathrine født 93 bor nå i Stavanger.
Her hjemme har vi for tiden 7 collier og 3 shetland sheepdog, vi har ytterligere 3 collier som bor hos venner.
Vi er opptatt av å ta vare på den engelske standarden, og avler etter FCI- standarden. For oss betyr det at vi vektlegger at collien skal ha et pent hode og uttrykk. Vi ønsker samtidig en god kropp og anatomi, som igjen gir gode bevegelser. Et vennlig gemytt er en selvfølge!
Vi har begge vært aktive i collieklubbens styrer og stell. Kjell har sittet endel år som nestformann i Hovedstyret, Kristin har hatt diverse verv lokalt i Telemark (formann, nestformann, kasserer, sekretær). Men nå er det vår lille familie av 2 og 4 bente som har vårt fokus.
Vi synes det er gøy med utstilling og gjør det rimelig bra når vi først reiser. Vi prioriterer som oftest spesialutstillingene hvor man har kvalifiserte spesialdommere for collie. Her finner vi stor glede i og vise fram vårt oppdrett samt nyte synet av andres vakre collier og oppdrett. På utstilling er det Kjell som er handler ( men mor trår til ved behov), men trening og stell gjør vi begge.
Vi har leilighetsvis valper til salgs til rette eiere. Våre valper vokser opp inne hos oss og blir vandt til alle lyder som er i et hus. De får selvfølgelig den ro de trenger. De blir godt sosialisert på både mennesker og andre hunder, og vi oppgir gjerne referanser fra fornøyde valpekjøpere. Vi prøver så godt vi kan å hjelpe til med små og store spørsmål. Vi har begge gode kunnskaper om hund og helse, Kristin jobber også som veterinærassistent/administrasjonssekretær ved Telemark dyreklinikk. Kjell har også en bror og vi en svigerinne som er veterinærer, så svar finner vi som regel alltid.
Vi er alltid tilgjengelig for våre valpekjøpere!

Vi gikk begge med den drøm om et småbruk med stor plass til våre 4.bente. Høsten 2004 gikk drømmen i oppfyllelse. Vi fant et nedlagt småbruk med i overkant av 25 mål tomt. Vi har nedlagt mange mange timers arbeid for å få stedet slik det er idag, og en blir vel aldri ferdig med utbedringer og oppussing - nye behov dukker opp.
Hundene har rundt 3 mål inngjerdet område og boltre seg på, samt 2 store paddocker og en noe mindre. Vi har også store plener og et lite skogsholt som er på vår eiendom. Vi har unike turmuligheter rett utenfor døra. Vi har god utsikt, fra verandaen kan vi se kanalbåtene gli forbi, Søve landbruksskole ligger rett ovenfor oss, og bak oss har vi Telemark's største gårde som er Holla Gård. Mot nord ser vi de høye fjellene.

Vi har funnet oss et godt sted og bo med våre kjære 4.bente!


Kjell og DeeDee


Kristin og Jack's


Cathrine


Isabelle